В епопеї з авто губернатора Балоги спливли 66 тисяч кілометрів

Середа, 10 червня 2009, 13:36

Обласна прокуратура Тернопільської області порушила кримінальну справу за матеріалами управління Держслужби боротьби з економічною злочинністю щодо службового авто губернатора Тернопільщини Юрія Чижмаря.

Раніше правоохоронцями було встановлено, що губернатор використовував для службових цілей незареєстрований автомобіль "Мерседес – Бенц".

Тепер оперативники встановили невідповідність перебування губернатора з місцем перебування службових автомобілів, повідомляє прес-служба МВС.

Наприклад, зауважується у повідомленні, 1 березня в планах роботи губернатора виїздів не було. А згідно із шляховим листом, підписаним одним із заступників губернатора, службова машина того дня "намотала" півтисячі кілометрів.

Майже цілий місяць, саме такий період охоплений перевірками, представницький транспорт їздив окремо від керівництва області.

Тому у правоохоронців виникає запитання: куди насправді їздили губернаторські машини, адже вказаний в шляхових листках кілометраж здебільшого не відповідає відстаням до районів, куди планував, чи не планував поїздки чиновник.

На підтвердження висунутих звинувачень, правоохоронці провели криміналістичну експертизу, якою доведено несанкціоноване втручання в електронні блоки автомобіля "Мерседес – Бенц", що вплинуло на різницю між показниками спідометра та фактичним пробігом, яка становить майже 66 тисяч кілометрів.

"Звичайно, показники приладів можна відмотати, але цим не повернеш невідомо куди списане пальне. Ці факти свідчать про привласнення працівниками облдержадміністрації державного майна на суму майже сто тисяч гривень", - зауважується у повідомленні.

Як відомо, губернатора Юрія Чижмаря пов'язують з екс-главою секретаріату президента Віктором Балогою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування