Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз зупинив закачування газу в сховища?

Середа, 10 червня 2009, 18:36

Україна, можливо, з початку тижня припинила закачування газу у свої підземні сховища.

Про це повідомив журналістам глава "Газпрому" Олексій Міллер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його даними, Україна знизила відбір газу в п'ять разів.

"Минулого тижня Україна відбирала 90 млн. кубометрів на добу, а в даний час відбір впав до 20 млн. кубометрів", - сказав Міллер.

"Що можна припустити? Зупинено закачування газу. Може бути, це не так, але якщо це так, це несе колосальні технологічно ризики", - підкреслив глава "Газпрому".

Що вони заявляють? Пріоритетом є споживачі України. Це значить, що вони не залишать ні за яких умов своїх споживачів без газу", - сказав він.

"Більше того, якщо газу в зимовий період 2009-10 років буде не вистачати, вони будуть відбирати його з експортних обсягів. Це говорить про те, що обсяги, які необхідно закачати в ПГС, Україна зобов'язана закачати", - підкреслив Міллер.

Він вважає, що головною проблемою "є фінансовий стан "Нафтогазу".

"Закачування має вестися з ресурсів компанії, але з розумінням того, що цей газ буде поставлено на ринок тільки взимку", - сказав глава "Газпрому", нагадавши, що "Нафтогазу" необхідно $4,2 млрд, для того, щоб закачати в ПГС 19,5 млрд кубометрів газу.

"Звичайно, у "Нафтогазу" таких грошей немає", - сказав він.

Міллер повідомив також, що наступного тижня зустрінеться з керівником "Нафтогазу" Олегом Дубиною для обговорення цього питання.

Крім того, глава "Газпрому" позитивно оцінив ідею створення міжнародного консорціуму для фінансування закупівлі газу для закачування в ПГС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування