Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський банк планує порадувати Тимошенко мільярдом

Середа, 10 червня 2009, 19:14

Європейський банк реконструкції та розвитку планує інвестувати в українську економіку 1 млрд. євро.

Про це заявив делегації Ради директорів ЄБРР Террі Браун під час зустрічі з прем’єром Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми хочемо працювати з вами у період кризи, але ще більше значення має те, що ми хочемо з вами працювати і після кризи", - сказав він.

Браун нагадав, що банк надавав Україні допомогу у реструктуризації банківського сектора і планує й у подальшому працювати з банками, щоб кредитувати національну економіку України.

Він додав, що Україна є ключовою країною як в європейському, так і в світовому контексті, і завдяки скоординованим діям сторони "зуміють створити більш сильну та кращу Україну".

У свою чергу, Тимошенко заявила, що ЄБРР є одним із найбільших інвесторів в Україні.

Прем’єр повідомила, що Україна та ЄБРР працюють у близько 170 проектах, а обсяг інвестицій ЄБРР в економіку України сягає 5 млрд. дол.

"Я хочу висловити подяку банку за те, що на сьогодні в Україні він є одним із найбільших інвесторів", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, співпраця з ЄБРР дає можливість фінансувати важливі напрямки в промисловості, в реформуванні місцевого самоврядування.

Вона відзначила важливість проектів, які направлені на подолання наслідків Чорнобильської катастрофи: "Для України це дуже важливий напрямок, Україна це цінує".

Крім того, прем’єр зауважила, що в кризовий період ЄБРР не припинив співпрацю з Україною, а навпаки - посилив її.

Крім того, уряд та ЄБРР підписали меморандум про взаєморозуміння між Україною та ЄБРР щодо заходів для сталого розвитку енергетики.

Від уряду документ підписав віце-прем’єр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря, від ЄБРР - директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек. Підписання документу відбулося за участі Тимошенко.

Вона відзначила, що цей документ важливий для України, оскільки стосується найбільш чутливої галузі – енергетики.

За словами прем’єра, ця галузь потребує великих інвестицій. Вона підкреслила, що підписання документу дозволить розширити співпрацю з питань реформування енергетики та впровадити програми з енергозбереження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування