Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія розкаже, скільки у неї військ в Україні

Середа, 10 червня 2009, 21:10

Україна та Росія мають намір підписати протокол щодо надання інформації про загальну чисельність особового складу та основних озброєнь ЧФ РФ, які знаходяться на території Україні.

Про це йшлося на засіданні підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту РФ та його перебування на території України українсько-російської міждержавної комісії, повідомляє прес-служба МЗС.

Також було предметно обговорені можливі шляхи правового врегулювання дій сторін у випадку кризових ситуацій, пов’язаних з використанням ЧФ РФ з території України.

Українська сторона звернула увагу РФ на систематичне порушення командуванням ЧФ Росії встановленого базовими угодами та законодавством України порядку перетинання державного кордону та пересування територією України військовослужбовцями, військовими кораблями і суднами забезпечення флоту та закликала російську сторону до добросовісного виконання своїх міжнародних зобов’язань.

Також були обговорені питання заборгованості підприємств, установ і організацій ЧФ РФ перед пенсійним фондом, іншими соціальними фондами з сплати податків та виплати заробітної платні.

Українська сторона звернулася з настійливим проханням до російської сторони погасити відповідні борги та припинити порушення законодавства України у цій сфері.

Сторони погодили алгоритм поетапного оформлення результатів інвентаризації земельних ділянок ЧФ РФ та домовилися скорегувати часові рамки її проведення, затверджені на попередньому засіданні підкомісії.

Також сторони продовжили обговорення проекту угоди з питань юрисдикції та надання правової допомоги у кримінальних справах на період перебування ЧФ РФ на території України.

Росія повідомила про неможливість врегулювання питання подвійного громадянства окремих категорій військовослужбовців ЧФ РФ та членів їхніх сімей шляхом укладення відповідного двостороннього договору з Україною.

"Україна дотримується своїх міжнародних зобов’язань щодо перебування ЧФ РФ на території України до 28 травня 2017 року і продовжуватиме виконувати положення базових угод з питань ЧФ РФ у повному обсязі до моменту завершення їхньої дії. Україна сподівається на аналогічний підхід з боку Росії", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Делегації України та Росії на засіданні очолювали в.о. першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко та заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування