У Кузьміна вирішили відібрати держдачу. Помста?

Четвер, 11 червня 2009, 08:53

У Верховній раді намагаються скасувати рішення про видачу заступника генпрокурора Ренату Кузьміну в користування дачі на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

Про це в четвер пише газета "Дело".

Так депутати у своєму запиті стверджують, що право на надання дачі в комплексі "Пуща-Водиця" для Кузьміна було видано незаконно.

Зокрема, на момент видачі відповідного розпорядження київського мера в 2008 році в комплексу відпочинку було відсутнє право постійного користування земельною ділянкою, де розташований скандальний будинок.

Крім того, депутати стверджують, що торік без законних підстав між Кузьміним і Держу правлінням справами був укладений інвестиційний договір про реконструкцію згаданого будинку №46/2, де заступник генпрокурора виступив інвестором реконструкції. Обсяг інвестицій нібито склав 1 мільйон гривень.

На даний момент будинок вибудований під дах. За приблизними оцінками, площа будинку досягає тисячі квадратних метрів.

Раніше ДУС дозволило Кузьміну провести реконструкцію з добудуванням будинку №46/2, а також будівництво гостьового будинку, лазні, альтанки з барбекю на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця" під Києвом.

Це закрита заповідна територія на північ від столиці, де починаючи з 2004 року одержували наділи багато відомих політиків і чиновники. Зокрема, депутати Нестор Шуфрич і Богдан Губский, секретар РНБО Раїса Богатирьова, екс-міністр оборони Олександр Кузьмук і інші.

Мер Києва Леонід Черновецький ще у вересні минулого року своїм розпорядженням схвалив плани Кузьміна оселитися неподалік від елітних сусідів.


У коментарі виданню заступник Кузьмін не став заперечувати надання йому права реконструювати будинок на території комплексу відпочинку "Пуща-Водиця". Однак не захотів коментувати появу інформації в пресі й інтерес до нього з боку депутатів.


У той же час джерело газети у Верховній Раді вважає, що причиною появи компромату на Кузьміна є те, що за його розпорядженням нещодавно у фірмі "Магістр і партнери", яку асоціюють із заступником міністра юстиції Євгеном Корнійчуком, були проведені обшук і виїмка документів, пов'язаних з юридичним обслуговуванням компанії "Нафтогаз".

Корнійчук є зятем глави Верховного Суду Василя Онопенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...