У "Нафтогазі" побачили, що Європа не поспішає модернізувати українську трубу

Четвер, 11 червня 2009, 15:27

НАК "Нафтогаз України" відзначає уповільнення темпів реалізації підписаної 23 березня між Україною та Європейським Союзом декларації з модернізації газотранспортної системи України.

Про це заявив перший заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко на нараді з фінансового стану компанії, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Кабінету Міністрів подані пропозиції про участь компанії в плані заходів. Представники "Нафтогазу" беруть участь у необхідних консультаціях. На жаль, подальший процес сповільнився у зв'язку з перенесенням з ініціативи Європейської комісії термінів роботи робочої групи з технічної координації", - сказав він.

Діденко також підкреслив, що окремі положення підписаної декларації компанія вважає за необхідне розглянути з точки зору досвіду європейський газових компаній.

"Мова йде про те, що на сьогодні Єврокомісія хоче до нас застосовувати ті принципи розподілу господарювання, які на сьогоднішній день є предметом судових позовів між Європейською комісією та країнами Європи, а також провідними європейськими компаніями", - сказав перший заступник голови НАКу.

Відповідно до підписаної декларації, українська компанія зобов'язана забезпечити незалежність оператора ГТС компанії "Укртрансгаз" (на даний час - дочірнє підприємство "Нафтогазу").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування