Литвин влаштує облаву на парламентських курців

Четвер, 11 червня 2009, 17:16

Верховна Рада заборонила поштучну реалізацію тютюнових виробів, крім сигар, з 1 січня 2011 року.

За прийняття в цілому законопроекту №2110 "Про внесення змін до закону "Про заходи щодо запобігання й зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" проголосували 345 депутатів, повідомляють Українські новини.

Відповідно до закону, на одній стороні кожного впакування тютюнових виробів розміщується основне медичне попередження для споживачів цих виробів "Куріння вбиває", при цьому на звороті впакування мають бути розміщені додаткові медичні попередження у вигляді одного з текстових повідомлень такого втримування: "Куріння викликає рак легенів", "Куріння викликає залежність від тютюну - не починайте курити", "Курці вмирають рано", "Куріння викликає старіння шкіри", "Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей", "Куріння руйнує артерії, викликає серцеві напади й інсульт".

При цьому, відповідно до закону, на впакуванні мають бути зображені малюнок і піктограма, що відображають відповідні можливі наслідки паління.

Рада заборонила включати тютюнові вироби й предмети, пов'язані з їх вживанням, у гуманітарну допомогу, а також поширювати тютюнові вироби серед населення безкоштовно.

Парламент установив заборону на куріння тютюнових виробів у громадських місцях, у тому числі закладах охорони здоров'я, навчальних закладах, спортивних спорудах, у закладах, підприємствах і організаціях культури, у вагонах поїздів, салонах автобусах, таксі, включаючи маршрутних таксі, тролейбусів, трамваїв, а також у ліфтах житлових будинків.

Куріння забороняється на території дитячих майданчиків.

Під час обговорення депутатами відповідного законопроекту голова парламенту Володимир Литвин пообіцяв, що вже в п'ятницю, 12 червня, у Раді буде проведено перевірку того, чи курять у будинку парламенту.

Закон набуває чинності від дня опублікування, крім частини, що стосується заборони поштучної реалізації сигарет, яка набуває чинності із січня 2011.

Як відомо, у вересні 2005 року Рада посилила боротьбу з курінням, заборонивши куріння на робочих і в громадських місцях, за винятком спеціально відведених місць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...