"Регіони" засмутилися, що Черномирдіна забрали, а НУ-НС - навпаки

Четвер, 11 червня 2009, 19:53

У Партії регіонів шкодують у зв'язку зі звільненням Віктора Черномирдіна з посади посла Росії в Україні, але сподіваються, що він у новій посаді сприятиме ще більшому зміцненню українсько-російських взаємин.

Таку думку висловила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник лідера фракції Партії регіонів Ганна Герман у четвер.

"Мені, звичайно, шкода, що він їде. Але я сподіваюся, що він ще більше буде робити на новій посаді для поліпшення відносин між нашими країнами", - сказала вона.

За словами депутата, Черномирдін в якості дипломата багато зробив для зміцнення відносин між Україною і Росією. "Його (Чорномирдіна) приймали в Україні вже як свого", - додала вона.

У свою чергу член парламентського комітету закордонних справах Андрій Шкіль (БЮТ) в інтерв'ю агентству зазначив, що "ера Чорномирдіна закінчилася назавжди".

За його словами, не завжди ця ера була доброю і корисною. "Але, однозначно, вона завжди була веселою", - зауважив він.

Шкіль також назвав своєчасною зміну посла Росії в Україні. При цьому він висловив сподівання, що новий посол буде більш дружньо налаштований до України.

У свою чергу депутат фракції НУ-НС, член пропрезидентської групи "За Україну" Андрій Парубій вітає відставку Черномирдіна.

Парубій висловив думку, що "такого посла як Черномирдін давно необхідно було забрати з України".

За словами депутата, Черномирдін на посаді посла Росії в Україні більше розпалював ворожнечу в двосторонніх відносинах, ніж сприяв налагодженню добросусідських відносин.

"Він (Черномирдін) себе вів, скоріше, як генерал-губернатор, ніж як посол іншої держави", - сказав Парубій.

За його словами, російський посол у своїх висловлюваннях неодноразово "кривдив і Україну і українську історію", що призводило до загострення відносин між Росією та Україною.

"Тому я думаю, що той факт, що він (Черномирдін) вже не буде в Україні, принесе користь і Україні, і Росії. Якщо Росія, звичайно, не пришле ще більш одіозних фігур працювати в Україні", - резюмував парламентарій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...