Комісія отруєння Ющенка "хоче крові" заступника Медведька

Четвер, 11 червня 2009, 20:33

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка 2004 року виступає за звільнення заступника генерального прокурора Миколи Голомші.

Про це сказано в повідомленні прес-служби комісії.

Комісія заявила, що в неї є документи, що свідчать про грубі порушення закону з боку Галини Климович - керівника слідчо-оперативної групи Генпрокуратури, що займається розслідуванням кримінальної справи про отруєння Ющенка.

За інформацією комісії, Климович і її слідча група на підставі сфальсифікованих даних протягом тривалого періоду брала дозволи на негласне проникнення в житло, службові кабінети, на прослуховування телефонів і застосування інших технічних засобів щодо низки відомих політиків, депутатів, керівництва Генпрокуратури і керівників окремих структурних підрозділів головного управління з розслідування особливо важливих справ.

При цьому комісія сумнівається в можливості об'єктивного службового розслідування Генпрокуратурою фактів порушення закону Климович через заангажованість прокурорського нагляду.

Вона зазначила, що прокурорський нагляд за досудовим слідством, контроль і керівництво слідчими, які розслідують справу про отруєння Ющенка, здійснює особисто Голомша, однак, за даними комісії, він або його підлеглі не можуть провести об'єктивну перевірку порушень закону у зв'язку з тим, що вони або їхні родичі вчинили дії з ознаками карних злочинів.

У зв'язку з цим комісія вважає за необхідне встановити дієвий прокурорський нагляд за розслідуванням справи і має намір запропонувати генеральному прокурору Олександру Медведьку всебічно вивчити доцільність перебування Голомші на займаній посаді.

Як відомо, Ющенко вважає, що створення Верховною Радою тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин отруєння кандидата на пост президента Ющенка 2004 року спрямовано на затягування самого розслідування кримінальної справи про отруєння.

До складу комісії парламент включив 11 депутатів.

Головою комісії обрано Володимира Сівковича (фракція Партії регіонів), а його заступником - Спірідона Кілінкарова (фракція Комуністичної партії).

На початку червня 2008 Генпрокуратура заявила про безперечність отруєння Ющенка 2004 року.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...