Богатирьова впевнена, що Янукович все сам вирішив

Четвер, 11 червня 2009, 20:59

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Раїса Богатирьова впевнена, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович прийняв правильне рішення, відмовившись від коаліції з БЮТ, і це була "його особиста позиція".

"Мені було більше сотні телефонних дзвінків у підтримку від партійців Партії регіонів, і перш за все, з південних регіонів. Вони, всі без винятку, критикували рішення партії про перехід під крило БЮТ і виступи лобістів провального для партії договору", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"В РНБО ми мали достатньо інформації про те, що в регіонах готувалися масові акції протестів. Віктор Федорович надзвичайно досвідчений політик. Він проходив подібну кризу в 2004 році і прекрасно розумів ціну неправильним і поспішним рішенням", - вважає секретар РНБО.

"Я твердо впевнена, що це була його особиста позиція. Він не з ким не радився і не просив підтримки, поставивши всіх перед фактом", - зазначила Богатирьова.

Секретар РНБО наголосила, що раніше в ЗМІ розкритикувала "шлюбний контракт" Партії регіонів і БЮТ і закликала всіх до захисту національної безпеки та стабільності конституційного ладу.

Вона повідомила, що вже після заяви Януковича бачилася з ним, "підтримала його позицію і сказала, що саме її чекали виборці Партії регіонів як все українське суспільство".

"Це була позиція не слабкості, а лінія політичного діяча. Мені здалося, що у лідера Партії регіонів остаточно зникли будь-які сумніви щодо прийнятого ним рішення, коли він побачив, що згідно з соцопитуваннями більше 80% виборців підтримали цей крок", - додала співрозмовник агентства.

Секретар РНБО наголосила, що як політик, яка стояла біля витоків створення Партії регіонів, вважає неможливим союз між Партією регіонів і БЮТ "як по лінії ідеології, так і по лінії інтересів".

"Партії регіонів потрібно чітко заявити, що вона самостійно, рішуче і демократично бореться за прихід до влади, пропонуючи виборцям конкретний системний антикризовий план", - заявила Богатирьова, погодившись, що залишається проблемою вплив на Януковича сильних зовнішніх факторів і груп, "дія потужної єдиної внутрішньої політичної коаліції в складі представників Партії регіонів і БЮТ ".

"Цей процес є досить скоординованим і має чітку мету повністю розбалансувати політичну систему в Україні та привести державу до глибокого внутрішнього конфлікту, суспільної кризи, громадянської нестабільності", - наголосила Богатирьова, додавши, що не втрачає діалог з Партією регіонів і всіляко намагається його розширити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...