Прем’єр почала будувати плани на президентство

Четвер, 11 червня 2009, 22:06

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко після перемоги на президентських виборах ініціює референдум щодо обрання форми правління.

Про це вона сказав в інтерв’ю 5 каналу.

"Я думаю, що я отримаю перемогу на президентських виборах і я одразу оголошу цей референдум, тому що у президента є повноваження такий референдум оголосити", - зазначила вона.

На питання журналіста, чи відмовиться Тимошенко від частини своїх повноважень, якщо народ на референдумі прийме рішення їх забрати, Тимошенко сказала: "Слухайте, я відмовлялася один раз і другий заради країни готова була відмовитися від балотування на президентську посаду".

"Причому знаючи, що шанси на перемогу просто визначальні і переконливі", - наголосила вона.

"Зараз, якщо я дійсно буду обрана і люди скажуть, що вони хочуть, наприклад, президентську форму правління, значить ми будемо готувати сильну президентську гілку влади без прем’єра, з повною відповідальністю президента перед країною і так далі, і тому подібне", - зазначила прем’єр.

"Якщо люди після дискусій захочуть парламентську форму правління, значить будемо відмовлятися від повноважень. Я говорю це абсолютно свідомо, тому що я не один раз жертовно себе поводжу заради того, щоб країна жила спокійно", - наголосила Тимошенко.

"Проблема одна: як консолідувати 300 голосів в парламенті, коли всі великі, коли всі з амбіціями, коли кожен зі своїм політичним прапором і своєю напівідеологією", - вважає вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування