Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо Ющенко відмовиться, гральний бізнес заборонить Литвин

П'ятниця, 12 червня 2009, 08:12

Закон про заборону грального бізнесу буде оприлюднений за підписом голови Верховної Ради у разі, якщо його не підпише глава держави.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі Українського національного радіо в четвер увечері.

"Якщо президент у 10-денний термін не підпише цей закон, він буде оприлюднений, а відтак вступить в силу, за підписом голови Верховної Ради", - сказав він.

При цьому спікер підкреслив, що парламент прийняв правильне рішення, подолавши вето президента на цей закон.

"Щодо закону про ігорний бізнес, дійсно, тут виникає проблема, що втрачають роботу кілька сот тисяч людей, які зайняті в цій сфері", - заявив Литвин.

"Але коли поставити на терези благополуччя в сім'ях, моральне та психологічне здоров'я, особливо підлітків та молоді, то я переконаний, що Верховна Рада прийняла правильне рішення про заборону грального бізнесу в Україні", - підкреслив спікер.

При цьому він критично відгукнувся про практику ветування президентом законів, прийнятих парламентом.

"Останнім часом, аналізуючи вето президента, я прийшов до висновку, що президент на себе починає перебирати нормотворчість", - вважає Литвин.

"Завдання президента, функція президента і повноваження президента - перевірити суперечить Конституції закон або не суперечить. А він вважає за необхідне писати які норми мають бути", - сказав спікер.

Як відомо, у четвер на засіданні Верховної Ради депутати подолали вето президента на закон про заборону грального бізнесу в Україні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...