Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: Створенню "ширки" перешкодили амбіції і Ющенко

П'ятниця, 12 червня 2009, 11:32

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що створенню коаліції БЮТ і Партії регіонів перешкодили особисті амбіції лідерів цих сил і президент Віктор Ющенко.

"Тих, хто брав участь у переговорах між БЮТ і ПР, цікавили не інтереси українського народу, а власний інтерес", - сказав він в інтерв'ю Ліга.net.

"Тому головною була тема - як буде поділена влада: які повноваження дістануться президенту, які залишаться в уряду, як поділять Кабмін - кому економічний блок, а кому гуманітарний. Не поділили. Це - головна й основна причина. Тобто амбіції", - пояснив він.

За словами Кравчука, "ініціатором цих усіх переговорів була, звичайно, Юлія Володимирівна (Тимошенко)". Він повторив, що "особисті амбіції, власні інтереси, інтереси влади, інтереси крісла - стали вище інтересу виходу України з кризи".

На питання про те, хто перешкодив створенню широкої коаліції, Кравчук відповів: "Президент Віктор Ющенко. Він сам сказав, що запросив Януковича і щось йому таке сказав, що Янукович відразу відмовився від ідеї широкої коаліції".

"От що він йому сказав - цього я не знаю, він не поділився. Але президент, на мій глибокий сум, постійно приймає рішення, що не сприяють консолідації. Виявляється, він більше за все боїться широкої коаліції", - додав президент.

При цьому сам Кравчук підтвердив, що давно підтримує ідею створення широкої коаліції, "об'єднання всіх конструктивних сил парламенту".

Президент вважає, що лідер Партії регіонів Віктор Янукович прийняв рішення про вихід з переговорів ще напередодні Трійці, "але представили усе виборцям так, що, начебто, вже все завершується і раптом - як грім серед ясного неба!".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування