Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий посол РФ привезе "рекомендації" щодо президента України?

П'ятниця, 12 червня 2009, 11:51

Керівник комітету ВР у закордонних справах Олег Білорус не виключає, що новий посол Росії в Україні привезе з собою рекомендації РФ з приводу кандидатур українського президента, прем'єра і голови Верховної Ради.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

"Виборча кампанія розпочнеться фактично з вересня. До цього буде йти підготовчий період", - зауважив депутат.

"Якщо у середині жовтня приїде новий посол, то він привезе з собою нові завдання, нові позиції щодо російських відносин і, можливо, нові орієнтації щодо кандидатур на посади і президента, і прем'єр-міністра, і голови Верховної Ради", - додав він.

При цьому, за словами Білоруса, відповідні рекомендації не будуть здійснені відкрито.

"Це буде заховано за процедурами, за протоколом і за іншими механізмами дипломатичної служби", - пояснив він.

Білорус також висловив сподівання, що позиція Росії щодо України, яку привезе новий посол, "буде нейтрально-доброзичливою і не буде сформульована в режимі тиску на Україну".

"Я думаю, що це буде людина професійна, яка добре знає Україну. Дехто каже, що це може бути Карасін (перший заступник міністра закордонних справ РФ) чи людина, яка добре знає бізнес в Україні", - зазначив депутат.

"В усякому разі це буде фігура з високим статусом і великим мандатом, тому що програма його діяльності досить велика, проблематика – дуже складна, а вчитися йому тут нема коли. Тому він повинен бути підготовлений і добре обізнаний з новою українською політикою Росії", - додав Білорус.

Як відомо, у четвер президент Росії звільнив Віктора Черномирдіна з посади посла Росії в Україні. Водночас Дмитро Медведєв призначив Черномирдіна своїм радником з питань економічного співробітництва з країнами – учасниками СНД.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування