Заступник Медведька: Сацюка має опитати Генпрокуратура Росії

П'ятниця, 12 червня 2009, 11:53

Відсутність свідчень екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка не несе загрози для розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" заявив заступник генпрокурора Микола Голомша, коментуючи інформацію про те, що слідча комісія Верховної Ради з розслідування отруєння Ющенка нещодавно взяла свідчення у Сацюка.

"Щодо пана Сацюка, то Генпрокуратура України зверталася з відповідним дорученням до Генпрокуратури РФ, яка має його опитати. Це доручення поки що не виконане, але ми тримаємо контакт зі своїми російськими колегами і періодично цікавимося виконанням наших доручень, і не лише з цього приводу", - сказав він.

"А взагалі, слідчі досліджують багато інших питань, тому відсутність свідчень Сацюка не несе загрози для розслідування. Тим більше що в нас є домовленість із головою ТСК Володимиром Сівковичем про те, що всі матеріали, напрацьовані комісією, вони нам передадуть, і ми їм будемо вдячні", - додав Голомша.

Водночас він зазначив, що дії Тимчасової слідчої комісії "трохи відволікають" слідчих ГПУ "від основного розслідування".

"Але у нас є й порозуміння із членами ТСК. Тому перешкод для встановлення істини у справі немає", - сказав Голомша.

За його словами, слідство у справі про отруєння Ющенка "рухається відповідно до плану".

"Єдине, я хотів би, щоб цю справу надмірно не політизували. Її повинні розслідувати у звичному режимі, без ажіотажу, як і всі справи, які є у провадженні слідчих Генпрокуратури. До нас ніхто не повинен надмірно чіплятися у пошуках інформації, а слідчі мають утримуватися від коментарів, тому що це лише перешкоджає встановленню істини", - сказав Голомша.

"Бо є люди, які потрапляють в об’єктив, цікавляться, пишуть заяви, відволікають, що не дуже корисно для слідства. Більше про хід розслідування сказати не можу", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News