Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька перевірили сейфи слідчих, які ведуть справу про отруєння Ющенка

П'ятниця, 12 червня 2009, 12:19

Заступник генпрокурора Микола Голомша спростовує інформацію про незаконні дії керівника слідчо–оперативної групи з розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка Галини Климович.

Про це він сказав в інтерв’ю "Україні молодій", коментуючи рапорт начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Петра Коваля на ім’я в.о. генпрокурора Сергія Винокурова, у якому йдеться про незаконні дії Климович у ході розслідування справи про отруєння Ющенка.

"Хочу всіх заспокоїти, бо все це не відповідає дійсності", - сказав він.

"І взагалі, я вважаю, що такого рівня посадовець, як начальник Головного слідчого управління з особливо важливих справ, повинен розуміти, що за такі речі треба відповідати. Потрібно вказувати конкретне порушення, якщо тобі воно відомо, у чому суть того порушення тощо. А просто сказати, що мені там десь на базарі стало відомо щось чи від одного анонімного працівника СБУ, чи від двох — це мінімум некоректно з боку колеги", - сказав Голомша.

Він повідомив, що за дорученням в. о. генпрокурора Сергія Винокурова створено комісію, яка має провести службову перевірку у ГПУ.

"Я ж, зі свого боку, надав можливість і комісії, і в. о. генпрокурора об’єктивно подивитися на питання, викладені у цьому рапорті пана Коваля", - сказав Голомша.

"І оперативники, і слідчі, які займаються справою про отруєння, усно запевнили, що таких фактів навіть бути не могло, і відкрили всі службові сейфи для перевірки. Думаю, комісія зробить висновки з цього приводу, і їх буде оголошено вже найближчим часом", - додав він.

Як відомо, Коваль написав рапорт на ім’я Винокурова про те, що Климович через суди нібито незаконно отримувала дозволи на негласне проникнення в житло, службові кабінети, зняття інформації з каналів зв’язку і проведення інших технічних заходів щодо низки політиків.

Ця ж інформація міститься і у зверненні слідчої комісії парламенту з розслідування отруєння Ющенка до генпрокурора Олександра Медведька.

У ньому члени ТСК також вимагають звільнення самого Голомші.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування