Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: "Яценюк на цих виборах не переможе". Поради новому президенту

П'ятниця, 12 червня 2009, 12:34

Екс-президент Леонід Кравчук упевнений, що лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк не переможе на майбутніх виборах президента.

"Ні. На цих виборах він не переможе", - заявив Кравчук в інтерв'ю Ліга.net. Водночас він відзначив, що "такі люди, як Яценюк, Тігіпко - політики перспективні".

"З Тігіпком я працював безпосередньо. Він був, можна сказати, моїм підлеглим. Я бачив його в різних ракурсах і вважаю, що ця людина дуже зважена, аргументована, спокійна і грамотна", - додав Кравчук.

На його думку, "Яценюк пройшов хорошу школу, має сучасне мислення, сучасний погляд, має молодіжну гарячність, дуже легко говорить".

"Часто абсолютно суперечливо. Іноді в нього перші пропозиції жодним чином не стикуються з його останньою пропозицією. Він людина емоційна", - зазначив Кравчук.

"Я от роблю аналіз, спостерігаю. Я можу сказати, що в нього це мине з віком. З досвідом. І в перспективі відкриється можливість для виходу на високу, дуже високу політику", - додав він.

Коментуючи президента Віктора Ющенка, його заслуги, Кравчук сказав: "Конкретно по Ющенку є два пункти, що я і зараз підтримую - це свобода слова і спроба національного відродження".

"Він, будемо казати відверто, не перешкоджає. Я не знаю випадку, щоб хтось постраждав серйозно за свободу слова. Він може, так, щось емоційно сказати журналісту, якщо стосується його родини, сина. Але він справді стоїть на точці зору свободи слова. Це буде його заслугою, з чим у нас завжди були проблеми", - пояснив Кравчук.

"Друге - спроба національного відродження. Створення в країні такої аури, такої духовної ситуації, коли б люди повірили у свою країну, у свою ідентичність, у те, що вони - українці, що їм треба цим пишатися", - продовжив президент.

"Але його практичні кроки і поспіх, без урахування настроїв у суспільстві, не дали йому можливості одержати якісь результати", - додав він.

На думку Кравчука, найуразливіше місце Ющенка - незнання людей. "Він не знає, з ким працює. Усіх, хто оточував його на Майдані, - уже поруч немає. Людина йшла з командою, що забезпечувала б її усім. І нікого вже поруч немає. Як так?", - запитав Кравчук.

"Друге - президент повністю зруйнував кадрову систему. Немає системи висування людей на підставі досвіду", - додав він.

Коментуючи майбутні вибори президента, Кравчук зазначив, що "будь-яка людина, що переможе, якщо вона буде проводити політику опори на якусь частину України - це політика провальна, такий політик буде приречений".

"Я б порадив наступному президенту відмовитися від амбіцій. Слухай себе, слухай книги, май Бога в собі. Я б порадив слухати Бога і свій народ. Любити Україну як віруюча людина любить Бога", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...