"Плівки Мельниченка" вже перевірили за кордоном

П'ятниця, 12 червня 2009, 12:37

Закордонні експертизи записів майора Миколи Мельниченка, що стосуються кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, завершені.

Про це в інтерв’ю "Україні молодій" повідомив заступник генпрокурора Микола Голомша.

"Роботу за кордоном завершено, і тепер певні дослідження експерти мають провести ще й в Україні. Після чого ми повинні провести цілу низку слідчих дій", - сказав він.

На питання, які дослідження в Україні маються на увазі, Голомша відповів:

"В Україні експерти повинні перевірити питання умов запису, місце запису, технічні засоби, голоси тощо. Зрозумійте мене правильно, експерти просять не повідомляти деталі в інтересах справи та своєї безпеки".

Коментуючи інформацію про те, що розслідування цієї справи гальмується через те, що зразки свого голосу не надають окремі фігуранти плівок Мельниченка, зокрема, спікер Володимир Литвин, Голомша зазначив:

"Затримки ніякої немає, справа розслідується згідно з планом. Хочу зауважити, що ніхто в Україні не може бути визнаний винним у скоєнні злочину, окрім як за вироком суду. Тому я б не хотів формувати наперед суспільну думку, називати якісь прізвища".

"Ми досліджуємо записи, встановлюємо, чиї там голоси і чи дійсно вони належать тим особам, якими ми займаємося. Називати винних у справі я б не поспішав. На те є експертиза, будуть її результати, будемо робити висновки. Експерти мають свої плани, їм диктувати умови ми не можемо", - сказав заступник генпрокурора.

Як відомо, у грудні 2008 року Мельниченко передав оригінали фрагментів своїх записів, що стосуються обставин вбивства Гонгадзе, групі Генпрокуратури і європейським експертам.

Кабінет Міністрів виділив ГПУ 134,5 тисячі гривень на проведення незалежної експертизи і необхідних слідчих дій у кримінальній справі про вбивство Гонгадзе. Експертиза проводилася за кордоном.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News