Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС відмовився заблокувати намір Тимошенко порулити цінами

П'ятниця, 12 червня 2009, 13:18

Конституційний Суд відмовився відкрити конституційне провадження за поданням президента щодо неконституційності змін, які вносять до порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затверджений постановою Кабінету.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Кабміну.

Повідомляється, що внесення змін до цієї постанови уряду зумовлене необхідністю вдосконалення методів державного регулювання цін на продовольчі товари та конкретизації повноважень місцевих органів виконавчої влади щодо регулюванню таких цін.

Як наголошується в рішенні КСУ № 28-у від 2.06.2009 р., конституційне подання глави держави не містить правового обгрунтування тверджень про невідповідність ухваленого урядом рішення Конституції України, що є підставою для відмови у відкритті конституційного провадження у цій справі.

Президент Віктор Ющенко своїм указом від 6 березня ц.р. зупинив дію деяких положень постанови уряду від 6 серпня 2008 р., яким внесено зміни до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, затвердженого постановою Кабміну №1222 від 17 жовтня 2007 р.

"Зміни ці мають без перебільшення революційний характер. Замість інформативного порядку декларування суб`єктом господарювання наміру змінити ціни встановлено дозвільний. Всі суб`єкти, від маленького виробництва до фабрик і заводів, що виготовляють українську продукцію, які в цей складний час забезпечують зайнятість населення і виробництво найбільш соціально важливих товарів, для підвищення оптово-відпускних цін на один відсоток повинні збирати пакет документів і нести його в територіальні органи Державної інспекції з контролю за цінами", – наголошується в повідомленні прес-служби президента.

За наслідками аналізу цієї інформації підвищення цін може бути узгоджено або не узгоджено, причому критеріїв для визнання такого підвищення необгрунтованим і відмови в узгодженні ця постанова Кабінету Міністрів не передбачає.

Водночас у повідомленні наголошується, що "імпортну продукцію без зайвих клопотів завозять і продають за будь-яку ціну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...