В Україні стільки витрачають на соцзахист, що бідних не повинно бути

П'ятниця, 12 червня 2009, 15:22

В Україні витрати на соціальний захист становлять 21% показника внутрішнього валового продукту.

Про це повідомила у п'ятницю під час круглого столу старший фахівець з питань соціального захисту Світового банку Катерина Петріна.

За її словами, із загального обсягу коштів, спрямованих на виплату соціальної допомоги, 16,5% ВВП становлять пенсійні витрати, близько 2,5% – інші види соціального страхування і приблизно 2% – соціальна допомога.

Петріна зазначила, що в Україні 26% ВВП прямує на системи охорони здоров`я, освіти, спорту, культури, державного управління та інші витрати плюс капітальні витрати, тоді як на соціальний захист населення витрачається 21% ВВП.

"Це великі кошти, і це все говорить про те, що в нашій країні не повинно бути бідних", – резюмувала експерт, повідомляє УНІАН.

Вона вважає, що показник в 21% є дуже великим для соціального захисту населення, проте ці кошти витрачаються таким чином, що не допомагають людям вийти з важкого становища або підвищити свій рівень доходів.

"Левову частку коштів, спрямованих на систему соціального захисту, одержують ті, хто цього не потребує", – зазначила Петріна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування