Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати пропонують арештовувати за розпиття пива

П'ятниця, 12 червня 2009, 15:33

У Верховній Раді зареєстровано проект закону, що передбачає обмеження роздрібної торгівлі і споживання пива, вміст етилового спирту в якому більше 0,5 відсотка, а також слабоалкогольних напоїв.

Відповідний законопроект зареєстрували БЮТівець Михайло Соколов, НУ-НСівець Олександр Бобильов та "регіонал" Дмитро Шпенов.

Зокрема, проектом передбачена заборона роздрібної торгівлі пива і слабоалкогольних напоїв: у радіусі 500 м. до дитячих, освітніх і медичних закладів; на всіх видах суспільного транспорту міського, приміського та міжміського сполучення; у закладах культури (за винятком розташованих в них підприємств або пунктів громадського харчування, зокрема без утворення юридичної особи); спортивно-оздоровчих закладах та спортивних майданчиках; парках, скверах та інших громадських місцях.

Крім того, у зазначених вище місцях забороняється споживання пива і слабоалкогольних напоїв.

Розпивання цих напоїв у заборонених місцях тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи, а в разі, якщо за обставинами справи, з урахуванням особи порушника, застосування цих заходів буде визнано недостатнім, - адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Розпивання цих напоїв у заборонених місцях неповнолітніми тягне за собою штраф від чотирьох до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на батьків таких неповнолітніх та передачу неповнолітнього під нагляд батькам, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання.

Метою законопроекту, за словами його авторів, є "захист моральності і здоров'я людей, перш за все неповнолітніх".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...