Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка "Нафтогазу" просить боржників терміново дати їй грошей

П'ятниця, 12 червня 2009, 16:18

ДК "Газ України" закликає місцеві органи влади вирішити питання з заборгованістю підприємств комунальної теплоенергетики за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз України".

За даними оперативного моніторингу НАК, станом на 12 червня 2009 року, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з 1 жовтня 2008 року, перевищує 3,4 млрд. грн. (рівень оплати – 60%).

Найбільшу заборгованість за спожитий газ мають теплопостачальні підприємства Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також АР Крим (борг кожної з перерахованих областей перевищує 100 млн. грн.).

Незадовільною є також заборгованість перед ДК "Газ України" підприємств ТКЕ Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Закарпатської обл., а також міста Севастополь.

Понад 590 млн. грн. складає заборгованість перед ДК "Газ України" за спожитий у 2008-09 рр. природний газ АЕК "Київенерго" (в тому числі понад 27 млн. грн. за 2008 р.).

"Зволікання з проведенням розрахунків значно ускладнює розрахунки НАК "Нафтогаз України" з постачальником імпортованого природного газу та підготовку до нового опалювального сезону 2009-10 рр", - сказано у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування