Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка бояться залишитися без грошей МВФ через "Нафтогаз"

П'ятниця, 12 червня 2009, 18:08

У секретаріаті президента попереджають, що додатковий борг "Нафтогазу" може призвести до відмови МВФ у наданні Україні допомоги.

Про це йдеться в коментарі уповноваженого президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдана Соколовського.

Соколовський знову процитував президента, що неефективне управління з боку уряду газовим сектором України є "бомбою сповільненої дії" для усіх українців, оскільки може закінчитися повним банкрутством компанії НАК "Нафтогаз України" та боргом уряду в мільярди доларів.

"Йдеться фактично про те, що будь-який додатковий борг може призвести до відмови МВФ у наданні Україні допомоги, "бюджетного провалу" уряду і, відповідно, погіршення економічної ситуації для наших громадян внаслідок введення нових податків та обмеження виплат соціальної допомоги", - йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"Саме через те, що уряд не забезпечив вчасно реформування газового сектору України і уклав кабальні для нашої держави газові контракти від 19 січня поточного року, НАК "Нафтогаз України" опинився у борговій ямі", - зауважив представник президента.

"Для того, аби подолати газову кризу, ми повинні бути чесними та визнати усю серйозність ситуації навколо "Нафтогазу", провести повторні переговори з російськими партнерами щодо удосконалення газових контрактів на взаємовигідній основі", – сказав Соколовський.

Він нагадав, що президент вимагає від уряду припинити практику, коли бідні утримують "багатих" на газовому ринку і коли за рахунок українців наживаються іноземні компанії.

"Прем'єр-міністр має нарешті припинити займатися популізмом та розробкою нових схем із монополізації влади та задоволення власних інтересів. Сьогодні керівник уряду та Кабінет Міністрів повинні зосередитися на конкретній професійній роботі із подолання негативних кризових явищ у національній економіці", – підкреслив Соколовський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...