Тимошенко вирішила потихеньку розпродавати Міноборони

П'ятниця, 12 червня 2009, 19:50

Концерн "Техвоєнсервіс" (Київ) одержав повноваження на реалізацію на внутрішньому ринку військового майна, придатного для подальшого використання, але не застосовуваного в повсюдній діяльності військ, і надлишкового військового майна (крім нерухомого, військової зброї і боєприпасів).

Відповідне розпорядження №626 Кабінет міністрів прийняв 10 червня й оприлюднив у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Донедавна такі повноваження мали такі компанії, як "Укрінмаш", "Укрспецекспорт", "Спецсервіс".

У лютому цього року Кабінет міністрів вирішив реорганізувати систему продажу надлишкового військового майна, ліквідувавши Державний департамент надлишкового майна і земель у складі Міністерства оборони і створивши за пропозицією цього міністерства і Міністерства економіки державне спеціалізоване підприємство "Укрспецторг".

Тоді ж уряд зупинив до ухвалення окремого рішення дію попередніх постанов про надання таких повноважень іншим компаніям, зокрема, "Укрінмаш", "Укрспецекспорт", "Спецсервіс".

Однак президент Віктор Ющенко указом від 10 березня призупинив дію лютневої постанови Кабінету міністрів.

Концерн "Техвоєнсервіс" створений у 2005 році і є державним господарським об'єднанням, що відноситься до сфери управління Міноборони. У його склад входить 21 підприємство в 14 містах.

В основному це ремонтно-механічні заводи, автомобільні і бронетанкові ремонтні заводи, а також підприємства "Укроборонресурс", "Укроборонлізинг", "Інвестжитло" і "Українська шляхово-транспортна компанія "Воєнконсервіс-43".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...