Ющенко: за "ширку" Тимошенко і "Регіонам" ніхто не дорікав

П'ятниця, 12 червня 2009, 20:19

Президент Віктор Ющенко допускає обрання президента у парламенті, якщо у нього будуть "символічні" повноваження.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Якщо ми говоримо про символічну посаду президента – його можна обирати в парламенті", - зазначив президент.

"Якщо ми говоримо про гаранта Конституції, і з відповідним змістовним наповненням повноважень президента, то це посада, обрання на яку треба забезпечити через прямі загальнонаціональні вибори", - вважає він.

Коментуючи переговори між Партією регіонів та БЮТ щодо створення широкої коаліції та внесення змін до Конституції, Ющенко заявив: "Хотілося зробити так, щоб статус президента був не менший, ніж він є зараз, але обирали його, іншими словами призначали його, у парламенті. У цьому злочинність була цієї ідеї".

"Ніхто не дорікав пані Тимошенко чи "Регіонам" про те, що вони роблять коаліцію. Не це предметом було, а те, що через антизаконні зміни до Конституції вони хотіли сформувати систему влади на 10 чи на 15 років, яка по суті є узурпацією двома політичними силами", - заявив президент.

"Якщо вас буде хтось вчити економити на демократії і говорити, що вибори президента в парламенті є набагато економнішими, ніж загальнонаціональні прямі вибори, ми прийдемо до того, що президента будуть на "стрєлкє" обирати", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування