У Януковича натякають, що Тимошенко тисне на журналістів

П'ятниця, 12 червня 2009, 20:33

Глава комітету парламенту з питань свободи слова Ганна Герман закликає прем'єр-міністра Юлію Тимошенко втрутитися в ситуацію зі звільненням шеф-редактора інформпрограми "Репортер" на "Новому каналі" Володимира Павлюка.

Про це вона сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Як відомо, журналіст був звільнений у зв'язку з демонстрацією на каналі відеоролика про підготовку до трансляції звернення Тимошенко до народу 7 червня.

"Я закликаю прем'єр-міністра Тимошенко негайно захистити незаконно звільненого журналіста Павлюка. Випадок зі звільненням журналіста за те, що він показав сюжет, де Тимошенко була виставлена не в кращому світлі, свідчить про суттєве згортання свободи слова в Україні", - сказала вона.

За словами Герман, прем'єр, "встав на захист журналіста, тим самим продемонструє, що вона стоїть на сторожі свободи слова в країні".

В іншому випадку, сказала вона, цей приклад можна буде кваліфікувати як безпрецедентний тиск на незалежних журналістів та тиск на незалежну пресу в Україні з боку влади і особисто прем'єр-міністра.

Депутат-регіонал навела приклад того, як журналісти свого часу критикували прем'єр-міністра Януковича, і він при цьому не чинив тиску на ЗМІ, незалежно від того, справедлива чи була критика, чи ні.

"Випадок з журналістом "Нового каналу" свідчить, що свобода слова в Україні знаходиться під загрозою, і я як голова комітету з питань свободи слова та інформації ще раз закликаю Тимошенко переглянути своє ставлення до цього інциденту, і захистити незаконно звільненого журналіста", - зазначила Герман.

Крім того, вона повідомила, що даний випадок буде розглянутий на засіданні комітету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування