Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко пришла до Януковича ще в лютому 2008

П'ятниця, 12 червня 2009, 22:38

БЮТ почав переговори з Партією регіонів про зміни до Конституції з лютого 2008 року.

Про це заявив віце-спікер Олександр Лавринович в ефірі програми "Шустер.Live".

"Перед вами людина, яка півтора роки працювала над цим проектом ", - заявив він.

"Коли в лютому 2008 року ми почали консультації, за основу був покладений законопроект, який запропонувала Юлія Володимирівна", - розповів віце-спікер.

"Звичайно, мені б дуже не хотілося сьогодні з'ясовувати, хто які норми пропонував, але зрештою має причетність до того, що менше сподобалось. Я просив Юлію Володимирівну і її найближчого помічника, щоб не робили таких речей… (перекладали відповідальність)", - зазначив Лавринович.

За його словами, саме БЮТ належить ініціатива про обрання президента в парламенті, а не ПР.

"Коли навесні минулого року Тимошенко сказала в ПАРЄ, що вона хоче переходити до парламентської демократії, то всі розуміють, що парламентська демократія має і такий елемент як обрання президента в парламенті", - зауважив він.

"Так само слід розуміти, що коли йдеться про продовження повноважень для парламенту до 2014, то це не стільки для парламенту. Йшлося про продовження повноважень чинного сьогодні Кабінету міністрів. Бо жодних механізмів зміни вже не було", додав він.

Лавринович також заявив, що Віктор Ющенко "сильно перебільшив" свій вплив на рішення Віктора Януковича іти на всенародні вибори.

"Я маю підстави говорити, що це зовсім не так", - заявив депутат.

Лавринович також заявив, що проект конституції, оприлюднений "Дзеркалом тижня", був одним з варіантів, який обговорювався.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування