Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин натякає, що він знову всіх помирить?

П'ятниця, 12 червня 2009, 23:23

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що парламентські сили приречені домовлятися.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер.Live".

Водночас виступив за те, щоб ці переговори були публічними.

"На сьогодні, Янукович і Тимошенко – найрейтинговіші кандидати в президенти. Чим краще агітувати, Переконаний, що не взаємними звинуваченнями. Країна втомилась від взаємних обвинувачень, її вже втопили в бруді", - зазначив він.

"Зрозуміло, що треба агітувати по ідеї, практичною роботою. Щоб запропонували, що робити в країні, а потім пропонувати, що змінити, зокрема і зміни до Конституції. Тоді суспільство не давало б таких оцінок, а зараз оцінки закономірні", - додав Литвин.

За його словами, переговори БЮТ і ПР затягнулися. "А коли щось довго приховувалось, навіть з благими намірами, то це буде сприйнято негативно", - заявив він.

Литвин закликав "з цього треба зробити висновки і уроки" і "загнуздати амбіції".

Він навів сценарій, що за обрання Януковича президентом БЮТ може залишити зал під час його присяги або, за обрання Тимошенко, Партія регіонів заблокує процес її інавгурації, і запитав, що тоді робити.

"Треба демонструвати відповідальність зараз, треба довести на практиці, що можуть поступитися амбіції або чесно сказати, що люди добрі після президентських виборів нас чекає етап протистояння. І шукати вихід - очевидно, звертатись до послуг людей, які не розколюють суспільство і не будуть викликати категоричного несприйняття", - додав спікер.

Він також порадив БЮТ і ПР визнати помилки проекту змін до Конституції. "Треба визнати, що дали в штангу, а не розказувати, що нічого не було", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування