Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З відставкою Черномирдіна мета Росії не зміниться - Литвин

Субота, 13 червня 2009, 09:50

Спікер Володимир Литвин вважає, що Росія з призначенням нового посла в Києві не змінить свого прагнення до нормалізації двосторонніх відносин з Україною.

"Я переконаний, що РФ як і до цього, так і після призначення нового посла буде зацікавлена в тому, щоб нормалізувати свої відносини з Україною. Так само як і Україна має бути зацікавлена в тому, щоб нормалізувати відносини з РФ", - сказав він в п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Рада".

За словами спікера, вже давно настав час "припинити цей стан непорозумінь, яке періодично переходить у вимір холодної війни".

Говорячи про звільнення Віктора Черномирдіна з посади посла РФ в Україні, Литвин зазначив, що був присутній на урочистостях з нагоди Дня Росії, де він виступав.

"Я звернув увагу на те, як його проводжали, які йому влаштували овації. Це свідчить як про повагу до Черномирдіна, так і про повагу до Росії", - сказав Литвин.

Спікер нагадав, що Черномирдін більше 8 років працював послом Росії в Україні, у той час як по дипломатичним правилам послів змінюють через кожні 3 роки. "Тому в сучасному вимірі це свого роду унікальне явище", - підсумував Литвин.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування