Литвин хоче влаштувати Тимошенко чистки

Субота, 13 червня 2009, 10:19

Спікер Володимир Литвин виступає за серйозне оновлення складу уряду.

Про це він заявив у п'ятницю ввечері в ефірі телеканалу "Рада".

Коментуючи перспективи призначення нового міністра оборони, Литвин нагадав, що президент Віктор Ющенко заявляв про намір внести до парламенту подання про призначення міністра 10 червня, однак таке подання до парламенту не надійшло.

При цьому Литвин підкреслив, що парламент зобов'язаний затвердити ту кандидатуру, яку внесе глава держави.

"Моя позиція полягає в тому, що Верховна Рада зобов'язана підтримати тих людей, яких подасть президент України. Він за цих людей несе відповідальність", - сказав спікер.

При цьому він зазначив, що після такого призначення парламент повинен буде контролювати діяльність цих міністрів і давати їм відповідну оцінку.

За словами Литвина, те ж саме стосується і міністрів, які призначаються за поданням прем'єр-міністра - парламент також має призначати подані кандидатури.

"Я стою на тому, щоб сьогодні серйозно почистити склад Кабміну і зробити ставку на людей, які будуть мати всі підстави працювати на чолі тієї чи іншої галузі", - заявив Литвин.

При цьому, за його словами, до таких кадрових ротацій необхідно підходити відповідально і не зводити все до політичного протистояння і з'ясування стосунків.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування