Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не пожертвують заради Росії Грузією

Субота, 13 червня 2009, 22:37

США хочуть поліпшити свої відносини з Росією, але при цьому не стануть відмовлятися від низки принципів, заявив у суботу в інтерв'ю грузинському телеканалові "Руставі-2" заступник держсекретаря США Філіп Гордон, який на цьому тижні перебував з візитом у Тбілісі.

За його словами, "адміністрація президента Обами сьогодні хоче мати з Росією гарні відносини".

"Це не секрет. Ми спочатку чітко заявили про те, що разом з Росією нам потрібно зробити багато практичних справ. Щиро скажу, що буде краще для всіх, включаючи Грузію, якщо відносини між США і Росією стануть кращими, ніж це було в минулі роки", - відзначив Гордон, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому він підкреслив, що "поліпшення відносин з Росією не означає, що США готові пожертвувати важливими принципами і важливими відносинами, включаючи відносини з Грузією".

Він також заявив, що в США є "нерушимі принципи", від яких ніколи не відмовляться, це те, що в Європі не може бути сфер впливу, що ніколи США не визнають незалежність Абхазії і Південної Осетії і що демократичні європейські країни мають право вибирати до якого альянсу вони хочуть приєднатися.

"Саме цими принципами ми будемо керуватися в низці питань у відносинах з Росією. Коли президент Обама зустрінеться з президентом Медведєвим, він знову підкреслить відданість США цим принципам", - заявив Гордон.

Він також прокоментував ситуацію усередині Грузії заявивши, що "процеси повинні проходити в законних і конституційних рамках".

За його словами, США закликають і владу й опозицію до діалогу.

Заступник держсекретаря також відзначив, що США вітають те, що влада Грузії ставиться стримано до акцій опозиції.

"Конфронтація нікому не потрібна. США і Заходові буде легше надавати допомогу Грузії, якщо вона буде демократичною країною, тому закликаю опозицію залишатися в конституційних рамках, а владу закликаю продовжувати демократичний розвиток", - сказав Гордон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування