Ющенко доручив Тимошенко організовувати ювілей

Неділя, 14 червня 2009, 10:49

Президент Віктор Ющенко доручив підготувати відзначення у жовтні 2009 року 100-річчя від дня народження видатного українського поета, громадського діяча Богдана-Ігоря Антонича.

Відповідний указ розміщений на сайті голови держави.

Згідно з документом, Кабмін має утворити у місячний строк організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення 100-річчя поета та передбачити, зокрема, підготовку та видання повного зібрання творів Антонича.

Також планується провести урочистості, літературно-мистецькі вечори, присвячені діяльності поета та міжнародної наукової конференції.

Крім того, уряду доручена організація і проведення у загальноосвітніх та вищих навчальних закладах тематичних заходів, присвячених діяльності Антонича та опрацювання питання щодо створення музею поета.

Має бути передбачене карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейної монети, а також випуск поштової марки і конверта, присвячених 100-річчю від дня народження Антонича, та здійснення спецпогашення поштової марки.

Міністерству закордонних справ, Міністерству культури і туризму разом із Національною академією наук доручено вивчити питання щодо увічнення пам'яті поета в Польщі та внести в установленому порядку на розгляд Кабміну відповідні пропозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування