На Донбасі розшукали всіх загиблих шахтарів

Неділя, 14 червня 2009, 11:44

Тіла двох останніх з 13 загиблих в результаті аварії на шахті ім. Скочинського в Донецьку підняті на поверхню.

Як повідомляє в неділю Міністерство з надзвичайних ситуацій, загиблі шахтарі витягнуті з-під завалу і підняті на поверхню в суботу пізно ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Всього в результаті викиду газо-вугільної суміші на шахті ім. Скочинського 8 червня загинули 13 гірників, 38 - госпіталізовані.

Як відомо, 8 червня о 10.15 на шахті ім. Скочинського державного підприємства "Донецька вугільна енергетична компанія" в 2-й західній лаві стався викид вугілля і газу (газодинамічне явище).

За інформацією Держгірпромнагляду, на момент аварії на ділянці знаходився 51 гірник. Всього на шахті під землею перебували 344 людини.

Шахта віднесена до особливо небезпечної за раптовими викидами вугілля, газу і породи, вибухонебезпечного вугільного пилу. Пласт, де сталася аварія, схильний до самозаймання.

Крім того, у суботу завершилися і пошуки останнього із потерпілих на шахті "Новодзержинська" у місті Дзержинськ Донецької області, де 4 травня сталася аварія, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому.

Тоді під завал на копальні потрапили дев’ятеро гірників. Трьох вдалося врятувати живими. Тіла п’ятьох гірників рятувальники дістали з-під потужного обвалу. Останнього загиблого гірника розшукували сорок діб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування