Москва щиро не зрозуміла Лукашенка

Неділя, 14 червня 2009, 12:52

У Москві здивовані рішенням Білорусі не брати участь у заходах по лінії ОДКБ, які проходять у неділю в Москві.

"Пов'язувати економічні проблеми, які мають вирішуватися на основі домовленостей, через компетентні структури, з проблематикою військово-політичної безпеки, що відповідає інтересам всіх країн ОДКБ, звичайно ж, неправильно", - заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс.

"Ми щиро не можемо зрозуміти мотиви, за якими білоруська сторона вирішила не брати участь у заходах ОДКБ, які проводяться в Москві", - зазначив він.

У той же час, головний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко заявив, що молочна продукція з Білорусії повернеться на російський ринок після того, як буде оформлена документація, яка відповідає російському законодавству.

"Білоруська продукція буде поступати на російський ринок, коли вона буде відповідати російському законодавству", - сказав він.

За словами Оніщенка, з урядом Білорусі досягнута домовленість про те, що білоруські експерти "приїдуть у понеділок до Москви для продовження консультацій".

"Сьогодні о 12:00 я отримав список молока та молочної продукції Білорусії, яка буде поставлятися в Росію", - сказав головсанлікар.

Він сказав, що надання цього списку було однією з домовленостей, досягнутих в ході консультацій експертів РФ і Білорусії 10-11 червня в Москві.

6 червня Москва ввела заборону на постачання в РФ близько 600 видів молока та молочної продукції з Білорусії через недотримання білоруськими виробниками нового російського технічного регламенту на молоко.

12 червня було зупинено дію санітарно-епідеміологічних висновків ще приблизно на 600 видів молочної продукції, оскільки документація була оформлена не в акредитованих лабораторіях.

"17 грудня минулого року вступив в силу технічний регламент на молоко, який є російським законом прямої дії і вимагає виконання, а не коментарів з боку тих чи інших владних структур", - сказав Оніщенко.

Він заявив, що молочні виробники Білорусії неодноразово попереджали про необхідність дотримання російського законодавства і вимог технічного регламенту на молоко.

Як відомо, раніше делегація Білорусі на чолі з президентом Олександром Лукашенком скасувала свою участь в сесії Ради колективної безпеки ОДКБ у Москві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування