США вважають, що грузинська опозиція перейшла межу

Неділя, 14 червня 2009, 14:40

Іноземні посольства в Тбілісі засудили учасників опозиційної акції, які влаштували заворушення біля будинку парламенту 12 червня, в ході яких нападів зазнали депутати і спікер парламенту Давид Бакрадзе.

Посол Франції в Грузії заявив, що, закидали камінням машину спікера під час першого за два місяці пленарного засідання парламенту, протестуючі "образили грузинську демократію", повідомляє Радіо Свобода.

Посольство США в Грузії також різко засудило напад на Бакрадзе і депутатів від правлячої партії. У заяві йдеться, що опозиціонери перейшли межу, яка відділяє мирні акції протесту від кримінальних дій.

Протестуючі опозиціонери обливали депутатів водою і вигукували в їх адресу образи, а депутата Георгія Тортладзе вдарили по обличчю.

Причому опозиційні лідери підтримали дії своїх прихильників і заявили, що так званий "коридор ганьби" - це цілком демократична норма, поліція ж необґрунтовано застосувала силу, в результаті чого десятки людей отримали травми.

МВС Грузії заарештувало п'ятьох учасників подій у будівлі парламенту. Вони засуджені до позбавлення волі від 25 до 30 днів за звинуваченням в адміністративних порушеннях.

Заяви послів США та Франції викликало роздратування лідерів опозиції. Колишній держміністр Георгій Хаіндрава назвав їх "сліпими і лицемірами", а екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе заявила, що вони не є "доброзичливцями" Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...