Російський флот почав віддавати борги Україні

Неділя, 14 червня 2009, 15:37

Російська сторона на черговому засіданні українсько-російської підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту РФ та його перебування на території України з розумінням поставилася до поставлених владою Севастополя питань.

Про це заявив перший заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Владимир Казарін у прямому ефірі телеканалу "Бриз".

"Цілий ряд питань, що стосуються міста, вдалося вирішити на засіданні робочої групи РНБО в Севастополі, а потім у Києві на засіданні українсько-російської підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ та його перебування на території України", - сказав він.

За його словами, влада міста наполегливо ставила питання, щоб ЧФ РФ виконав свої соціальні зобов`язання перед містом.

"І певний прогрес досягнуто: якщо ще зовсім недавно борги ЧФ РФ по заробітній платі перед вільнонайманими флоту становили 12 млн. грн. - до речі, борги по зарплаті на підприємствах міста увесь час коливаються в районі 5 млн. грн. - то зараз їх уже погашено", - повідомив Казарін.

"Борги 2003 року погасили, на 13-му судоремонтному заводі ЧФ РФ погасили. Зараз борги становлять трохи більше 5 млн. грн., і нас запевняють, що і ця частина боргу, що залишилася, буде погашена", - зазначив він.

Крім того, перший заступник голови адміністрації наголосив, що влада Севастополя вимагає, щоб ЧФ РФ погасив борги перед Пенсійним фондом.

"Зараз 50% боргів перед головним управлінням ПФУ в місті Севастополі - а вони в сумі становлять близько 12 млн. грн. — так от, 6 млн. 100 тис. грн. – це борги Чорноморського флоту", - розповів він.

"Російська сторона ці борги визнає, і на засіданні підкомісії повідомили, що розуміють соціальну важливість погашення боргу, і запевнили нас, що найближчим часом будуть вжиті заходи щодо погашення боргів. Сподіваємося, що це буде зроблено", - сказав Казарін.

За його словами, також на переговорах щодо ЧФ РФ представники керівництва міста звернули увагу російської сторони на вирішення питань працевлаштування звільнених.

Крім того, він зазначив, що на засіданні порушувалося житлове питання: "Адже багато будинків, у яких живуть звільнені, досі знаходяться на балансі і є власністю уряду Москви, і вони не передають їх на баланс міста. Це неправильно, і треба цю проблему вирішувати".

(За останні 10 років у Севастополі на кошти влади Москви для військовослужбовців ЧФ РФ і членів їх сімей збудовано близько 2 тисяч квартир).

Він також додав, що на засіданні підкомісії порушувалися й інші питання, пов`язані з функціонуванням ЧФ.

"Зокрема, вони мають борги, затримують проплату коштів на соціально-економічний розвиток міста. Так, за підсумками минулого року недоплачено, не перераховано Севастополю 2 млн., на сьогодні борг цього року становить уже 1,4 млн.", - сказав Казарін, додавши, що росіяни пообіцяли найближчим часом прислати комісію, котра вивчить цю ситуацію.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News