Оніщук залишається з Тимошенко?

Понеділок, 15 червня 2009, 09:13

Глава Міністерства юстиції Микола Оніщук домовився з прем'єром Юлією Тимошенко про збереження своєї посади.

Про це в понеділок пише газета "Дело" з посиланням на джерела в Міністерстві юстиції.

В обмін на це Оніщук обіцяв не блокувати постанови уряду і не робити критичних заяв на адресу прем'єра, зазначає видання.

На початку червня депутат-комуніст Ігор Калетник зареєстрував у Верховній Раді постанову про звільнення міністра Оніщука.

Глава комітету ВР по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією Калетник звинуватив Держінформюст, який знаходиться у віданні Мін'юсту, у перерахуванні коштів на рахунки комерційних структур. Тоді за звільнення міністра виступили і депутати від БЮТ.

Однак після розмови Оніщука з Юлією Тимошенко депутати налаштовані не настільки рішуче.

"Я ще буду вивчати матеріали по Оніщуку, тому що постанова виглядає неповною", - зазначив "бютівець" Валерій Писаренко.

У свою чергу "бютівець" Сергій Міщенко упевнений, що для зняття Оніщука просто не вистачить голосів. "Регіоналам" зараз це невигідно, істотна частина "НУНС" також не проголосує", - упевнений Міщенко. Не для запису члени фракції говорять, що доля Оніщука цілком залежить від його подальшої "поведінки".

У той же час сам Калетник вірить в успіх розпочатої справи. "Я вам даю слово: до кінця цієї сесії Оніщука на посаді не буде", - обіцяє комуніст.

Впевненості в успіху йому додає рішення профільного комітету. "Комітет ВР з державного будівництва, який очолює Олександр Омельченко, одноголосно підтримав постанову", - зазначив Калетник.

Однак перший віце-спікер Олександр Лавринович стверджує, що рішення профільного комітету має рекомендаційне значення. "Погоджувальна рада ще не обговорювала постанову Калетника, тому вона й не внесена до порядку денного", - зазначив Лавринович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News