Україна сама буде захищати російський Чорноморський флот

Понеділок, 15 червня 2009, 10:18

Україна сама може забезпечити безпеку російського Чорноморського флоту на території України.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в інтерв'ю "Независимой газете", опублікованому в понеділок.

"Ми говоримо не про загрози з боку флоту, а про можливі загрози флоту. Це важливо, оскільки до дійсного моменту ми створили могутнє контррозвідувальний підрозділ, який працює в Сімферополі, Севастополі, в інших містах Криму. Україна власними силами може забезпечити безпека базування ЧФ РФ, припускаючи весь комплекс можливих загроз", - сказав він.

"Як тільки ми це зробили, одразу ж сповістили російську сторону про те, що перестало бути актуальним питання про необхідність перебування російської, тобто іноземної спецслужби на території України", - додав Наливайченко.

Він також висловив упевненість, що Росія виведе з Криму співробітників ФСБ .
"Звичайно, вони виведуть своїх співробітників. У цьому немає ні причин для скандалу, ні політичного контексту взагалі", - заявив він.

"Це рутинне питання: у нас, як у країни тимчасового перебування іноземної військової бази, є можливості забезпечити безпеку базування, починаючи від правопорядку на своїй території і закінчуючи антитерористичним режимом. Нам для цього не потрібні допомога і фізична присутність іноземних спецслужб", - зазначив Наливайченко.

"Ми усе робимо коректно й у правовому полі – завчасно попередили російську сторону по дипломатичних каналах. У нас партнерська і дуже відкрита позиція", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News