Наливайченко: Силовий сценарій неможливий

Понеділок, 15 червня 2009, 10:45

Глава Служби безпеки Валентин Наливайченко заявляє про неможливість силового сценарію.

Про це він заявив в інтерв'ю "Независимой газете", опублікованому в понеділок.

"Я стверджую, що силовий сценарій в Україні неможливий. Це політична вигадка, міф, популярний серед окремих українських політиків з 2007 року (з моменту дострокових виборів у Верховну Раду)", - заявив Наливайченко.

"Ми працюємо з реальними загрозами, а не міфічними. Я дуже радий, що закон визначає: СБУ поза політикою і ми не можемо бути членами політичних партій", - додав він.

"Ні СБУ, ні правоохоронні органи й інші силові структури не будуть брати участі ні в яких силових сценаріях. Це прямо заборонено законом, а незаконні накази не можуть бути виконані. Наша задача – забезпечити конституційний порядок у країні і не допустити кровопролиття", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, що нещодавно президент Віктор Ющенко заявив про загрозу конституційного перевороту і не входить у компетенцію СБУ, він сказав:

"Входить тільки в тому випадку, якщо в країні здійснюється спроба збройного перевороту".

"Підкреслю: якщо люди зі зброєю в руках повстануть проти конституційного ладу, спецслужба втрутиться. Для цього в нас створено спецпідрозділ "Альфа", бійці якого навчені ефективно і блискавично протидіяти тим, хто незаконно бере в руки зброю, щоб насильно змінити владу", - заявив він.

"Але в будь-які політичні процеси ми не втручаємося – існують правові і судові механізми і процедури розв’язання проблем, що виникають", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News