Ахметов не давив на Януковича через ширку?

Понеділок, 15 червня 2009, 11:42

Народний депутат Ганна Герман запевняє, що Рінат Ахметов не умовляв Віктора Януковича на широку коаліцію.

Про це заступник глави Партії регіонів Герман розповіла в ефірі передачі "Євген Кисельов. Нагорі" на телеканалі TBi.

За її словами, напередодні заяви Віктора Януковича про рішення йти на усенародні вибори президента в неї відбулася розмова з Рінатом Ахметовим з цього приводу.

"Багато хто намагався (умовити Януковича на широку коаліцію), я не намагалася, я висловлювала привселюдно думку про те, що економія часу і грошей – це взагалі-то справа непогана, але чесно кажучи, я сподівалася, що він не погодиться", - розповіла Герман, повідомляє прес-служба каналу.

"В один момент я подзвонила Рінату Ахметову, я запитала його: як ми будемо далі жити? що робити? як чинити в цій ситуації? І я почула дуже гарну відповідь, він сказав: "Не слухайте нікого, слухайте тільки своє серце". І це був дуже гарний сигнал для мене, у цю хвилину я зрозуміла, що треба слухати своє серце і що Янукович теж послухає своє серце", - підкреслив Герман.

Вона уточнила, що ця розмова відбулася в п'ятницю, після чого вона виступила з публічною заявою про необхідність зробити паузу щодо питання про створення широкої коаліції.

За її словами, Ахметов, як прихильник виходу України з кризи, "шукає той шлях, який буде ефективнішим".

Герман відзначила, що Ахметов ніколи не був однозначно прихильником якоїсь коаліції. Заступник глави ПР думає, що Ахметов не умовляв Януковича погодитися на широку коаліцію:

"Знаючи їхні відносини з Ахметовим, вони можуть радитися, але у вирішальний момент Рінат Леонідович завжди говорить ту саму фразу: "Віктор Федорович, Ви ухвалюєте рішення і несете за нього відповідальність". Лідер на те і лідер, що останнє слово все-таки за ним".

Щодо рішення Януковича йти на усенародні вибори президента Герман відзначила: "Це простіше, це гарантії".

У той же час вона запевняє, що Юлія Тимошенко давала достатні гарантії у випадку об'єднання ПР і БЮТ у широку коаліцію: "Гарантії були достатніми, тому що Юлія Володимирівна була дуже зацікавлена, щоб це наше об'єднання відбулося, воно давало їй більше гарантій, ніж йому, воно давало їй гарантії залишитися при владі до 2014 року, хоча спочатку був термін навіть до 2015 року зі збільшеними повноваженнями, тому що у випадку реформи місцевого самоврядування губернатори підкоряються прем'єр-міністрові".

"Лідер не відкинув ідею об'єднання, він сказав, що усе, що ми напрацювали, я хочу взяти із собою в майбутнє. Ми повинні після президентських виборів повернутися до цієї ідеї, більш того, зараз у парламенті ми повинні проголосувати ті зміни в Конституцію, що не викликають сумнівів ні в нас, ні в БЮТ, ні в інших політичних сил – це реформа судоустрою, децентралізація місцевої влади і деякі інші", - відзначила Герман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування