Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко обіцяють поконкурувати з Януковичем в другому турі

Понеділок, 15 червня 2009, 11:55

Переговори про створення широкої коаліції були зірвані через те, що Юлія Тимошенко не погодилася на пропозицію Партії регіонів щодо зміни процедури обрання президента.

Таку позицію озвучив в ефірі програми "Евгений Киселев. Наверху" радник прем’єр-міністра Олег Медведєв.

"Інтерес Януковича полягав у тому, щоб через це (широку коаліцію) знайти полегшений спосіб обратися президентом, можна по-людськи зрозуміти Януковича з точки зору його егоїстичних інтересів. У нього немає ніякого іншого сенсу входити у велику коаліцію, в такій складній економічній світовій ситуації брати на себе відповідальність за ситуацію в країні", - зазначив Медведєв.

За його словами, єдиний інтерес Януковича був у тому, щоби використати цю ситуацію для спрощеної процедури свого обрання президентом.

"Коли стало зрозуміло, що Тимошенко на це не погоджується, бо на це не можна було погодитись, Янукович втратив інтерес до цього процесу", - стверджує Медведєв, повідомляє прес-служба каналу.

"У Тимошенко склалося враження, що можливо Янукович і не планував доводити ці переговори до кінця, а просто вирішив трошки порозважатися в ці переговори з метою певної дискредитації свого основного суперника на президентських виборах", - вважає радник Тимошенко.

"Це була не принципова гра Януковича, а просто гра в принципи", - зауважив Медведєв.

Він звернув увагу, що саме ключові спікери Партії регіонів протягом тижня-двох активно пропагували ідею обрання президента у Верховній Раді.

"В цілому президентський пост в цій історії був предметом їхнього інтересу і це є додатковим логічним доказом того, що зацікавленість в такому, а не інакшому способі обрання президента походило саме від Віктора Федоровича Януковича", - підкреслив Медведєв.

"Питання (про створення широкої коаліції) постало з особливою гостротою не через рейтинги (Тимошенко) і в цій історії про рейтинги вона думала найменше всього, тому що історія за великим рахунком анти рейтингова, а через те, що залишалося критично мало часу, щоб ухвалити рішення і тепер ми бачимо, що потяг пішов і часу для повернення цього процесу немає", - наголосив радник прем’єра.

Щодо шансів Тимошенко та Януковича на президентських виборах, Медведєв зазначив: "Попри поточну соціологію електоральна база Тимошенко у другому турі за визначенням є ширшою, ніж у Януковича. Значною мірою результат буде залежати від того, хто як зможе мобілізувати своїх прибічників і якою буде явка".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...