Конституція Ющенка не уникне референдуму

Понеділок, 15 червня 2009, 13:20

Якщо парламент схвалить президентський проект Конституції, то президент Віктор Ющенко зобов'язаний буде винести його на всенародний референдум.

Про це заявив міністр юстиції Микола Оніщук на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє Ліга.net.

"Оскільки цей проект вносить зміни в перший розділ "Загальні положення", третій розділ, у якому йдеться про народне волевиявлення, і в тринадцятий розділ про внесення змін до Конституції. А він вносить ці зміни...", - відзначив Оніщук.

"Таким чином, у випадку схвалення парламентом відповідних змін у президента виникне конституційно-правовий обов'язок винести документ на референдум, як це передбачає чинна Конституція", - додав він.

Як відомо, 31 березня Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради свій проект зміни Конституції.

У цьому документі президент, серед іншого, пропонує назвати парламент Національними Зборами України, що будуть складатися з Палати депутатів і Сенату, створити інститути народної законодавчої ініціативи, а також інститут місцевої ініціативи.

Крім того, Ющенко пропонує заборонити одночасне проведення виборів глави держави, народних депутатів і до органів місцевого самоврядування, а також установити новий адміністративно-територіальний устрій та нові принципи місцевого самоврядування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News