У Ющенка не будуть відкликати свою Конституцію з Ради

Понеділок, 15 червня 2009, 14:33

Заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук виступає за доопрацювання проекту Конституції президента Віктора Ющенка з урахуванням зауважень "Венеціанської комісії".

Про це вона сказала на брифінгу у понеділок, повідомляють Українські новини.

"Венеціанська комісія" зробила свої зауваження і попередження щодо деяких положень проекту Конституції. Безумовно, з урахуванням пропозицій "Венеціанської комісії" проект може і має бути доопрацьовано", - сказала Ставнійчук.

Вона нагадала, що зауваження "Венеціанської комісії" мають рекомендаційний характер і, зокрема, вони стосувалися положення проекту Конституції про те, що будь-які зміни до Конституції мають прийматися на референдумі.

Водночас Ставнійчук не бачить підстави для відкликання з Верховної Ради проекту Конституції, внесеного Ющенком, тому що цей проект мають розглянути парламент і Конституційний Суд, які також можуть висловити свої зауваження.

У свою чергу присутній на брифінгу міністр юстиції Микола Оніщук зазначив, що у "Венеціанської комісії" було багато зауважень, які будуть корисними для подальшої роботи над реформуванням Конституції, але не всі ці зауваження потрібно враховувати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News