Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче індексувати свої тисячі

Понеділок, 15 червня 2009, 15:24

Кабінет міністрів пропонує вилучити з закону Про внесення змін до Закону України "Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян" норму про індексацію вкладів.

Відповідний законопроект зареєстровано в Раді.

"Встановити, що заощадження громадян, зазначені у частині першій статті 1 цього Закону, відновлюються у співвідношенні 1 карбованець заощаджень на 1,05 гривні за станом на 1 жовтня 1996 року", - йдеться в законопроекті.

Натомість наступний абзац – "Подальша компенсаційна індексація заощаджень громадян здійснюється при видачі вкладів, страхових внесків, погашенні цінних паперів відповідно до індексу інфляції" – Кабміном вилучено.

У межах одного бюджетного року проводиться виплата компенсації громадянину лише за одним рахунком через установи Ощадного банку України та колишнього Укрдержстраху після внесення в інформаційно-аналітичну системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян
" та "Реєстр страхувальників та застрахованих осіб" даних про них, необхідних для ідентифікації вкладника при відкритті рахунку.

"Обслуговування громадян, пов’язане із внесенням відповідних відомостей, здійснюється безоплатно. Після складення реєстру страхувальників та застрахованих осіб і передачі його Ощадному банку України компенсація втрат за страховими внесками проводиться через установи зазначеного банку", - йдеться в законопроекті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування