Ющенко скасував укази, якими не зміг зупинити Тимошенко

Понеділок, 15 червня 2009, 17:23

Президент Віктор Ющенко відмінив чотири своїх укази, якими зупиняв дію постанов та розпоряджень Кабінету міністрів.

Відповідний указ розміщено на сайті президента.

Зокрема, Ющенко скасував указ, що зупиняв постанову уряду про зміни до Порядку декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари.

Як відомо, нещодавно Конституційний суд відмовився розглядати подання президента про неконституційність постанови Кабміну.

Також скасовано указ, який зупиняв постанову уряду "Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 червня 2001 р. N 702 та Положення про виробництво, зберігання, продаж марок акцизного збору з голографічними захисними елементами і маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

Цією постановою уряд дозволив зараховану на окремий спеціальний рахунок Державної податкової адміністрації України плату за марки акцизного збору використовувати не лише на фінансування витрат, пов'язаних із виробництвом, транспортуванням і створенням матеріально-технічної бази для зберігання марок акцизного збору, а й на покриття інших пов'язаних із виконанням основних функцій органів державної податкової служби витрат, не забезпечених коштами загального фонду державного бюджету за відповідною бюджетною програмою, за винятком видатків на оплату праці.

Ющенко скасував указ, яким зупиняв рішення уряду про випуск казначейських зобов’язань на пред’явника в документарній формі із строком обігу 12 місяців, номінальною вартістю 500 гривень, різними серіями. Загальна номінальна вартість кожної серії становить 500 млн гривень.

Крім того президент розблокував постанову уряду, якою той призначив Сергія Бухаленкова заступником Голови Фонду державного майна України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування