СБУ починає антикорупційні чистки

Понеділок, 15 червня 2009, 19:21

З понеділка СБУ проводить спецоперацію з наведення правопорядку в рядах правоохоронців.

Про це повідомив в Одесі голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

За словами голови СБУ, спецоперація починається з Одеського регіону і стосується не тільки СБУ, але і всіх правоохоронних органів, повідомляє прес-служба СБУ.

"Я хочу, щоб нас почули і бізнесмени, і громадяни, які мають відношення до зовнішньої торгівлі, до операцій, пов'язаних з митницею. Ми просимо всіх не платити хабара і допомогти нам навести порядок, передусім серед правоохоронців і працівників митниці", - сказав він.

"Спецоперація, що розпочалась, буде продовжуватися досить довго і торкнеться не тільки СБУ, але і всіх правоохоронних органів, де дійшло до того, що торгують посадами", - зазначив керівник спецслужби.

"У нас є серйозні свідчення від людей, які зможуть нам допомогти викоренити ці явища, в тому числі це стосується високих посадових осіб в правоохоронних органах", - підкреслив Наливайченко.

Другий пріоритетний напрям роботи СБУ - робота зі зверненнями громадян.

Як зазначив голова СБУ, за рішенням президента на це переорієнтовано всі підрозділи Служби безпеки на місцевому, районному рівнях.

"Передусім це стосується корупції. Там, де ми маємо районні, міські відділи, впроваджено особистий прийом громадян офіцерами з центру, які будуть працювати зі зверненнями громадян відносно корупції в сільраді, адміністраціях - до обласної адміністрації включно", - сказав він.

"Ми просимо громадян звертатися до нас, повірити нам.... Ми проконтролюємо кожну заяву, що стосується корупції", - наголосив Наливайченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування