ПР радилася з Медведчуком щодо Конституції - Шуфрич

Понеділок, 15 червня 2009, 20:32

Віктор Медведчук консультував Партію регіонів під час переговорів з БЮТ щодо внесення змін до Конституції.

Про це заявив депутат-регіонал Нестор Шуфрич в ефірі Шустер Live.

"Я можу сказати, що Віктор Володимирович дійсно консультував представників Партії регіонів під час цих переговорів, тому що він є доктором наук з конституційного права", - заявив він.

Шуфрич також зазначив, що свої пропозиції до Конституції вносили спікер парламенту Володимир Литвин, ряд депутатів НУ-НС і ряд фахівців з конституційного права.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи була в проекті змін до Конституції, який обговорювався політичними силами, норма про позбавлення ліцензії ЗМІ за дезінформацію суспільства, депутат заявив: "Таких змін, у крайньому випадку, в тому варіанті, який я обговорював, я не бачив".

"Ніхто не бачив остаточний варіант змін до Конституції. Це все інсинуації. Було один дискусійне питання - вибори президента в парламенті. Так, це питання стояло. Це був єдиний негатив запропонованих нами можливих змін", - заявив депутат.

"При цьому обговорювалося питання, цей парламент повинен це робити, або наступний. Навіть таке питання, які залишають на 5 років для діючого новообраного президента подання кандидатури міністра закордонних справ та міністра оборони, залишалися тільки на 5 років, а через 5 років переходили до Кабміну", - розповів Шуфрич.

На запитання журналіста, де можна побачити ці зміни, він відповів: "Я можу особисто вам передати той варіант, який обговорювався. Я вам передам".

Коментуючи провал переговорів про створення широкої коаліції та внесення змін до Конституції, депутат зазначив: "На жаль, двухтуровість (обрання парламенту) і інші моменти, які не були остаточно виписані, не дали нам можливості домовитися".

"Втручання третіх сил, я це теж не виключаю. Ющенко каже, то він з однією стороною там говорив, то він другим щось радив. Знайшовся тут ангел-спаситель", - сказав Шуфрич.

"Але я цього ангела хочу запитати, чому він, будучи 4 роки президентом України не подумав про Конституцію, за якою він пропонує жити Україні, в перший рік своїх повноважень, коли у нього були всі повноваження, коли він справді міг дивитися в перспективу", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...