Тимошенко про ролик "Пропало все!": Бог шельму мітить

Понеділок, 15 червня 2009, 23:31

Ролик "Пропало все" був показаний в ефірі телеканалів через неадекватну журналістську етику, вважає прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Я рідко при будь-яких виступах користуюся паперами, заздалегідь підготовленими виступами, будь-якими спічами, які написані, тому що я дуже чітко знаю, що і як потрібно сказати. Як кажуть, Бог шельму мітить", - розповіла прем’єр.

"Я один раз послухала свою команду, свою прес-службу. Вони кажуть: слухай, ну ти така схвильована, йдеш зараз на пряме звернення до народу. Давай ми запишемо на суфлер, поставимо, щоб все ж таки були орієнтири, почитай", - сказала вона.

"Я упиралася тривалий час, а потім думаю – ну добре, порадили зроблю. І що ви думаєте? В той самий момент, коли включилися всі камери, коли почала йти пряма трансляція я глянула на суфлер, а там все пропало. Ні тексту, ніяких повідомлень – пустий екран", - зазначила Тимошенко.

"Перше, що я могла вимовити – все пропало, на суфлері нічого немає, і мені довелося знову говорити без технічних допоміжних засобів. Як кажуть, не доля мені користуватися цими засобами", - вважає вона.

Водночас, Тимошенко вважає, що "завжди є певна закрита частина таких подій, коли готується запис, коли готується звернення, є якась технічна підготовка".

"Дуже неприємно, що журналістська етика настільки була неадекватна, що ці чорнові записи, які нічого не варті, крім слів "все пропало", були пущені в ефір і були показані, як якась там паніка, що все пропало, хоча подальший текст просто прибрали", - наголосила прем’єр.

"Хочеться, щоб і в політиці, і в журналістиці і серед інших професійних кіл була внутрішня культура, внутрішня етика, внутрішнє відчуття, що можна робити, що не можна, тому що не все виглядає добре", - сказала Тимошенко.

Як відомо, раніше через демонстрацію в ефірі ролику "Пропало все" на прохання керівництва шеф-редактор інформаційної програми "Репортер" на Новому каналі Володимир Павлюк написав заяву про звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування