Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко: "Тимошенко визнала себе аутсайдером. Іноді краще жувати"

Вівторок, 16 червня 2009, 11:40

У своїй останній заяві прем'єр-міністр Юлія Тимошенко оприлюднила трійцю політичних аутсайдерів, до яких віднесла Віктора Януковича, Віктора Медведчука і саму себе.

Про це заявив голова комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Гриценко, перебуваючи з робочою поїздкою в Тернополі, повідомляє його прес-служба.

Так він прокоментував слова прем'єра про те, що до проекту конституційних змін від БЮТ та Партії регіонів політичні аутсайдери задля подовження свого політичного життя "вставили" пункти про обрання президента у парламенті та про подовження терміну роботи чинної Верховної Ради ще на два роки.

За словами Гриценка, Тимошенко вперше зробила "сенсаційну і чесну заяву - визнала політичними аутсайдерами тих людей, які безпосередньо працювали над проектом змін до Конституції".

Зважаючи на це, депутат пропонує "у студіях провідних телеканалів, які проводять теледебати і ток-шоу, встановити детектори брехні для того, щоб мільйони глядачів чітко бачили, хто говорить правду, а хто відверто бреше".

"Аби пересвідчитися у неправдивості заперечень Тимошенко щодо відсутності планів обирати президента у парламенті і продовжити повноваження чинної Верховної Ради, достатньо переглянути інформаційні повідомлення, виступи з трибуни ВР та на численних телеефірах речників Партії регіонів і БЮТ", - заявив Гриценко.

"В єдиному пориві вони переконували суспільство у тому, як буде демократично, коли широка коаліція ПРіБЮТ позбавить народ України права обирати президента і наскільки це буде правильно синхронізувати час виборів наступного президента в парламенті та Верховної Ради згідно нової Конституції", - додав він.

Гриценко розповів, що попри те, що народні депутати від БЮТ та ПР самі не читали тексту пропонованих їхніми лідерами конституційних змін, перед виходом на трибуну чи у телестудію вони отримували відповідні вказівки від керівників своїх політичних сил.

"Ці депутати потрапили у досить незручну ситуацію, попросту вляпалися, за що їм має бути соромно", - вважає голова комітету ВР.

Він також повідомив, що конституційні зміни не будуть прийняті, адже лідери БЮТ і Партії регіонів "не поділили чи то посади, чи то терміни повноважень".

"Я б радив прем'єру замість того, щоб виправдовуватися та намагатися відсторонитися від очевидного, говорячи при цьому неправду, краще зосередитися на управлінні економічними процесами, які викликають все більшу тривогу", - зазначив Гриценко.

"Це якраз та ситуація, коли краще жувати, ніж говорити", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування