Огризко обіцяє виконувати обов'язки МЗС з РНБО

Вівторок, 16 червня 2009, 12:04

Перший заступник секретаря РНБО, екс-міністр іноземних справ Володимир Огризко заявляє про саботування урядом програм по вступу України в НАТО.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні 6-ої асамблеї громадської ліги Україна-НАТО на тему "Розвиток безпеки для цивільного суспільства в міжнародному контексті: сучасне сприйняття, стан і перспективи" у вівторок у Києві.

"На великий жаль, через позицію нашого рідного уряду, ми не можемо займатися тією роботою (по вступі України в НАТО), що проводилася навіть минулого року", - заявив Огризко.

Зокрема, за його словами, у поточному році Кабінет міністрів фактично припинив фінансування всіх програм, які були направлені на розширення євроатлантичного співробітництва України і НАТО.

"На жаль, фінансування було практично припинено... але, незважаючи навіть на ті крихи, які одержувало Міністерство закордонних справ, ми продовжували вести нашу роботу в даному напрямку", - сказав перший він.

У той же час Огризко запевних присутніх у тому, що апарат РНБО "візьме на себе контролюючу функцію щодо євроатлантичних прагнень України".

"Давайте з оптимізмом дивитися в майбутнє - так чи інакше Україна буде в НАТО!", - підкреслив він.

У свою чергу директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Мішель Дюре підкреслив, що більшість існуючих у країні громадських організацій "своїми діями найчастіше нівелюють щирі цінності альянсу, але якщо Україна дійсно хоче вступити в НАТО, має бути розуміння, що це (вступ) лише допоможе об'єднати наші цінності".

Дюре також повідомив, що завершує свою роботу в Києві. "Але перебуваючи в Брюсселі, я буду дуже і тужити за своєю улюбленою Україною", - сказав представник НАТО.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування